NÁVRAT NA VSTUP DO NOVOMĚSTSKÉHO KURÝRA.


INFORMACE PRO VEŘEJNOST NA TÉMA "OBCHVAT"

Vloženo 10.04.2021
Pan starosta Nového Města nad Metují Petr Hable souhlasil, že odpoví na mé otázky, týkající se obchvatu města Nové Město nad Metují. Poslal jsem mu je v návaznosti na skutečnost, že mi pan Mgr. Balcar nemohl odpovědět na všechno z oněch mých otázek (v návaznosti na jeho kompetence z hlediska jeho pracovního zařazení) a v některých částech mě odkázal na vedení města.

Pan starosta odpověděl na všech mých 8 otázek. Zde jsou mé otázky a odpovědi pana starosty:

























Na závěr otázek byla v odeslaném podkladu panu starostovi následující poznámka:

Komentář Novoměstského kurýra:
Především panu starostovi za odpovědi děkuji.
Nebudu je zatím nijak komentovat. Vývoj všech důležitých událostí je podrobně popsán (a zakonzervován) v Novoměstském kurýru v části obchvat. Už od roku 2006. Nyní je rok 2021.
Jen jedno musím odmítnout. Je to ta zmínka o "matení veřejnosti". To opravdu jsem nikdy neměl, nemám a nebudu mít i v budoucnosti v úmyslu.
Snad je to jenom nedorozumnění.


Pokud jde o připojenou "Poznámku" (viz výše), je škoda, že se k tam uvedeným skutečnostem pan starosta nevyjádřil, i když jsem mu tu možnost naznačil.

Závěrem se musím zamyslet.
Přinesla tato moje "dotazníková akce" něco nového? Musím ocenit, že se podařilo získat odpovědi od dvou významných "mužů města" - starosty Petra Hable a Mgr. Balcara. Ovšem musím říci, že se nepodařilo získat výsledek, který je důležitý. Je to obrázek trasy jihozápadního obchvatu našeho města vycházející z výsledku referenda. A co víc - nedozvěděli jsme se ani termín, kdy takový obrázek bude novoměstské veřejnosti předložen. A definováním té trasy celá opravdová realizace obchvatu musí začít. Takže mnoho slov ale žádné výsledky. Škoda.
Ale odpovědi na otázky položené Novoměstským kurýrem jsou vlastně první ucelenou informací ze strany našeho magistrátu ke stavu řešení obchvatu v návaznosti na to platné a závazné referendum. Je to dva a půl roku po konání toho referenda. A tak je třeba říci - lepší něco, než nic. Myslím, že Novoměstský kurýr se docela snaží, ovšem zůstává ve své snaze osamocený.
Dokonce si vysloužil zmínku o "matení veřejnosti". A tak milí čtenáři Novoměstského kurýra - pozor na to. Ještě dodávám - pro Zastupitele zřejmě není "obchvat" důležité téma.

Ale úplně na závěr. Milí čtenáři Novoměstského kurýra. Buďme "aktivními optimisty". Začíná jaro. Coron v našem městě ustupuje. V současné době vzniká nový Strategický plán rozvoje našeho města na až deset let dopředu, kde zřejmě bude koupaliště na důstojném místě, asi se tam objeví i něco o obchvatu. Sláva. Radost. Pohoda.

Jindřich Buchal.